Welcome, Guest. Please Login or Register.
August 12, 2022, 01:18:15 PM
Home Help Search Login Register
News: If you are still using YaBB SE, please consider upgrading to SMF as soon as possible.

YaBB SE Community  |  Language Specific User Help  |  Svenska/Norsk/Dansk  |  Topic: Språkpaket?! « previous next »
Pages: [1] Reply Ignore Print
Author Topic: Språkpaket?!  (Read 4886 times)
pahl
Noobie
*
Posts: 7


I'm a llama!


WWW
Språkpaket?!
« on: May 07, 2002, 01:54:41 PM »
Reply with quote

När jag installerar ett språkpaket (svenskt i detta fall, nerladdat från denna sidan) så slutar forumet fungera... till en viss del iallafall. Försöker jag skapa en ny tråd i ett forum står det "Detta ämne existerar inte.". Är det något mer man måste göra än att kopiera dit den svenska språkfilen och välja den i admin-verktyget för att få det att fungera?!  ???
Logged
£eo
Jr. Member
**
Posts: 91


I really do love YaBBSE :-)


WWW
Re:Språkpaket?!
« Reply #1 on: May 07, 2002, 04:18:49 PM »
Reply with quote

har ingen sikre svar,,  men er den uploaded i ascii,  og har den riktig chmod...
Logged

mats
Full Member
***
Posts: 219


You have more company with a penguin than a window


Re:Språkpaket?!
« Reply #2 on: May 07, 2002, 05:15:38 PM »
Reply with quote

KOlla så att det är rätt version av språkpaket.
Det skiljer lite mellan 1.x och 1.3
Det finns ett alternativ på denna adress:

http://asarum.dns2go.com/~yabb/cgi-bin/downloads/YaBB.pl
Logged

Support Specialist Level 2  YaBBSP1.3.1
pahl
Noobie
*
Posts: 7


I'm a llama!


WWW
Re:Språkpaket?!
« Reply #3 on: May 08, 2002, 01:02:28 AM »
Reply with quote

Jag har faktiskt provat både den som finns att ladda ner och den du rekommenderade. Det roliga (hmm) är att ditt forum på http://asarum.dns2go.com/ har precis samma fel som jag har. Väljer man exempelvis Windows Operativ och klickar på Starta nytt ämne så kommer samma fel upp där också... "Något gick fel. etta ämne finns inte i forumet."
Logged
mats
Full Member
***
Posts: 219


You have more company with a penguin than a window


Re:Språkpaket?!
« Reply #4 on: May 08, 2002, 01:37:33 AM »
Reply with quote

Ska kolla genast ;D
Logged

Support Specialist Level 2  YaBBSP1.3.1
mats
Full Member
***
Posts: 219


You have more company with a penguin than a window


Re:Språkpaket?!
« Reply #5 on: May 08, 2002, 01:40:59 AM »
Reply with quote

Du får nog kolla din webbläsare eftersom jag inte har några problem med att starta nytt ämne i mitt forum.
Prova att starta ett nytt  ämne i detta forumet.
Logged

Support Specialist Level 2  YaBBSP1.3.1
pahl
Noobie
*
Posts: 7


I'm a llama!


WWW
Re:Språkpaket?!
« Reply #6 on: May 08, 2002, 01:58:33 AM »
Reply with quote

I detta forum fungerar det ju uppenbarligen  ;D

Fattar inte varför det inte fungerar det här... ska laborera lite till med det och se vad som händer. Kommer jag på orsaken till att det inte fungerar så säger jag till  :)
Logged
pahl
Noobie
*
Posts: 7


I'm a llama!


WWW
Re:Språkpaket?!
« Reply #7 on: May 08, 2002, 03:12:38 AM »
Reply with quote

Jag har hittat felet. Det beror på min webbläsare, Opera. Om man tittar på innehållet i länken till "nytt ämne" så ser den ut såhär i IE och Netscape :

index.php?board=1;action=post;title=Starta+nytt+ämne

Men i Opera ser den ut såhär, och då skiter det sig :
index.php?board=1;action=post;title=Starta+nytt+%E4mne

Någon som har något förslag på hur man ska lösa det?  :)
Logged
mats
Full Member
***
Posts: 219


You have more company with a penguin than a window


Re:Språkpaket?!
« Reply #8 on: May 08, 2002, 04:40:14 AM »
Reply with quote

Jag skulle någ göra en kontroll på hur Opera hanterar å,ä,ö eftersom den lägger ascii ersättningen i url raden.
Logged

Support Specialist Level 2  YaBBSP1.3.1
pahl
Noobie
*
Posts: 7


I'm a llama!


WWW
Re:Språkpaket?!
« Reply #9 on: May 08, 2002, 01:56:14 PM »
Reply with quote

Har gjort en liten fix så att den svenska språkfilen även fungerar i Opera. Såhär ser den ut:

$txt[464] = "Starta+nytt+amne"; # + istället för blanksteg!

Jag har helt enkelt bytt ut ä:et i ämne till ett a. Ser kanske inte så snyggt ut, men det gör att hela forumet fungerar i Opera om man har bytt till svensk språkfil  :)
Logged
Daniel Hofverberg
YaBB God
*****
Posts: 582



WWW
Re:Språkpaket?!
« Reply #10 on: May 09, 2002, 11:48:37 AM »
Reply with quote

Det är aldrig en bra idé att använda ÅÄÖ som del av URL:er - Det finns många fall då det inte funkar i Internet Explorer heller. Det beror på inställningarna om Unicode.

Jag ska ta och ändra det i det nedladdningsbara språkpaketet på www.yabb.se/downloads.php - ÅÄÖ ska man alltid undvika i URL:er...

Det var slarvigt av mig att inte tänka på det innan.

Tack för att du uppmärksammade felet, pahl!
Logged
Pages: [1] Reply Ignore Print 
YaBB SE Community  |  Language Specific User Help  |  Svenska/Norsk/Dansk  |  Topic: Språkpaket?! « previous next »
 


Powered by MySQL Powered by PHP YaBB SE Community | Powered by YaBB SE
© 2001-2003, YaBB SE Dev Team. All Rights Reserved.
SMF 2.0.18 | SMF © 2021, Simple Machines
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.249 seconds with 19 queries.