Welcome, Guest. Please Login or Register.
July 11, 2020, 03:11:54 PM
Home Help Search Login Register
News: SMF is the next generation in forum software, almost completely re-written from the ground up, make sure you don't fall for cheap imitations that suffer from feature bloat!

YaBB SE Community  |  Development  |  Completed mods  |  Topic: [Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1 « previous next »
Pages: 1 [2] 3 Reply Ignore Print
Author Topic: [Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1  (Read 3895 times)
Michele
Beta Tester
YaBB God
*****
Posts: 584


I can't wait for YaBB SE 2!


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #15 on: January 29, 2003, 03:32:11 PM »
Reply with quote

Mephisto, install RC39 of the v1.5.1 upgrade over my files, then I'll send an email of the PfaBB versions. You're missing some of the v1.5.1 upgrade changes there.

Chris, what version of YaBB SE are you running (or can you run) now? If you start clean with v1.5.1RC39, then I can send the zip to you too... or you can wait until my site is working again so I can post it.

The upgrade over YaPP .6 with YaBB SE 1.4.1 seems to have a lot of trouble yet. But an install over RC39 (that never had YaPP) should go much smoother.

Ooh, I have an idea... got some web space at my ISP, I'll post the files there for download... gimme an hour or so to set up a temp site. :)

Will post back as soon as I have the zips ready for the both of you.

Michele
Logged

formerly Mad Moya
PfaBB - http://pfabb.lunabyte.com
Michele
Beta Tester
YaBB God
*****
Posts: 584


I can't wait for YaBB SE 2!


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #16 on: January 29, 2003, 04:01:03 PM »
Reply with quote

Chris and mephisto, I PM'd you both with temp site address... let me know what happens!
Logged

formerly Mad Moya
PfaBB - http://pfabb.lunabyte.com
Chris Cromer
The Strange One
Mod Team
YaBB God
*****
Posts: 3152


I am just a figment of your imagination.


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #17 on: January 29, 2003, 04:10:44 PM »
Reply with quote

I run YaBBSE 1.5.1... not sure which RC it is though. :-\

I will download the latest 1.5.1 and install it.
Logged

Chris Cromer

I am not suffering from insanity, I am enjoying every minute of it.
mephisto_kur
Sr. Member
****
Posts: 308


Hi ho.


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #18 on: January 29, 2003, 04:47:47 PM »
Reply with quote

Dead site.

These are my steps:

Install 1.5.1RC38 - verify working
Update to RC39 - verify working
Overwrite files with pfabb files

Dead site.  Big blank screen.  Nothing at all.  No matter what "op="  I use, I get nothing.
« Last Edit: January 29, 2003, 04:48:22 PM by mephisto_kur » Logged



Awmp, ding, soo googoongee doop, dee
Googoo Fleegoogeegoo
Goo Fleegoogeegoo
Duht, Deeheeh
Oogoogoog Dtee
Oogoogagoo oogoogweee
Fleegoogeegoo, fleegow
Go go mah mah mefs sufh yeah...
Michele
Beta Tester
YaBB God
*****
Posts: 584


I can't wait for YaBB SE 2!


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #19 on: January 29, 2003, 05:19:25 PM »
Reply with quote

Did you run dbmod.php? :)
Logged

formerly Mad Moya
PfaBB - http://pfabb.lunabyte.com
mephisto_kur
Sr. Member
****
Posts: 308


Hi ho.


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #20 on: January 29, 2003, 05:26:57 PM »
Reply with quote

Yes.
(Actually, the db is one from a clean YaPP install, so I ran the queries below the cutoff line for YaPP....)
Logged



Awmp, ding, soo googoongee doop, dee
Googoo Fleegoogeegoo
Goo Fleegoogeegoo
Duht, Deeheeh
Oogoogoog Dtee
Oogoogagoo oogoogweee
Fleegoogeegoo, fleegow
Go go mah mah mefs sufh yeah...
Michele
Beta Tester
YaBB God
*****
Posts: 584


I can't wait for YaBB SE 2!


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #21 on: January 29, 2003, 05:36:02 PM »
Reply with quote

Did you overwrite your template with the one in the install? Hmm... still searching for a reason... Um, did you delete your cookie after the YaBB SE install? That seems to fix some things with the new cookie format in v1.5.1.

I double-checked the versions of files I put in the new zip with the ones working on my test site (here at home), and they're right... as were the ones on my live site (which is completely down again, btw).

Check in myPHPAdmin in the Prefs table... is "usenews" set to "on?" Did the faqanswer and faqcategories tables get created? You overwrote english.lng and index.php in the main directory, and all those files in the Sources directory?

If you did all that... I'm stumped for now, but will keep looking...

Michele
Logged

formerly Mad Moya
PfaBB - http://pfabb.lunabyte.com
Chris Cromer
The Strange One
Mod Team
YaBB God
*****
Posts: 3152


I am just a figment of your imagination.


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #22 on: January 29, 2003, 05:39:18 PM »
Reply with quote

Well I installed it on a RC38 board... nothing loads, my browser times out each and every time.

It only did it after I ran dbmod.php though... so it has something to do with something in the database.
Logged

Chris Cromer

I am not suffering from insanity, I am enjoying every minute of it.
Michele
Beta Tester
YaBB God
*****
Posts: 584


I can't wait for YaBB SE 2!


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #23 on: January 29, 2003, 05:43:17 PM »
Reply with quote

All dbmod does is create two tables and insert ... ack! I found it:

$result50 = mysql_query("INSERT INTO {$db_prefix}prefs VALUES (13, 'everyone', '$imagesdir/faq.gif', 'faq', 3, 'index.php?action=faq', '')");

Should be INSERT INTO {$db_prefix}menu .... not prefs!

Delete whatever it put in prefs (but NOT usenews and usepage), and manually add that line with menu instead of prefs. :)

Then let me know what happens :)
« Last Edit: January 29, 2003, 05:45:17 PM by Mad Moya » Logged

formerly Mad Moya
PfaBB - http://pfabb.lunabyte.com
mephisto_kur
Sr. Member
****
Posts: 308


Hi ho.


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #24 on: January 29, 2003, 05:43:45 PM »
Reply with quote


Did you overwrite your template with the one in the install? Hmm... still searching for a reason... Um, did you delete your cookie after the YaBB SE install? That seems to fix some things with the new cookie format in v1.5.1.

I double-checked the versions of files I put in the new zip with the ones working on my test site (here at home), and they're right... as were the ones on my live site (which is completely down again, btw).

Check in myPHPAdmin in the Prefs table... is "usenews" set to "on?" Did the faqanswer and faqcategories tables get created? You overwrote english.lng and index.php in the main directory, and all those files in the Sources directory?

If you did all that... I'm stumped for now, but will keep looking...

Michele


Did not kill my cookie, no, but tried it on another machine that had never been used to hit that server.  No joy.
usenews is set to "on," faq tables created.  Overwrote everything you included a file for in the zip.

After this issue popped up, I used a clean 1.5.1RC38 database.  Loaded 1.5.1RC39.  Ran upgrade.php.  Copied pfabb files, overwrite all.  ran dbmod.php.  Dead site.
Logged



Awmp, ding, soo googoongee doop, dee
Googoo Fleegoogeegoo
Goo Fleegoogeegoo
Duht, Deeheeh
Oogoogoog Dtee
Oogoogagoo oogoogweee
Fleegoogeegoo, fleegow
Go go mah mah mefs sufh yeah...
Chris Cromer
The Strange One
Mod Team
YaBB God
*****
Posts: 3152


I am just a figment of your imagination.


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #25 on: January 29, 2003, 05:53:19 PM »
Reply with quote


All dbmod does is create two tables and insert ... ack! I found it:

$result50 = mysql_query("INSERT INTO {$db_prefix}prefs VALUES (13, 'everyone', '$imagesdir/faq.gif', 'faq', 3, 'index.php?action=faq', '')");

Should be INSERT INTO {$db_prefix}menu .... not prefs!

Delete whatever it put in prefs (but NOT usenews and usepage), and manually add that line with menu instead of prefs. :)

Then let me know what happens :)


That wouldn't cause it to time out when loading... it has to be something else.
Logged

Chris Cromer

I am not suffering from insanity, I am enjoying every minute of it.
Michele
Beta Tester
YaBB God
*****
Posts: 584


I can't wait for YaBB SE 2!


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #26 on: January 29, 2003, 05:54:44 PM »
Reply with quote

I guess it would depend on what it actually did to the prefs file... but there's only a few lines in dbmod.php - did you see anything else that might cause it?

The only lines that should have run were $result46 through $result50... ?
« Last Edit: January 29, 2003, 05:55:54 PM by Mad Moya » Logged

formerly Mad Moya
PfaBB - http://pfabb.lunabyte.com
mephisto_kur
Sr. Member
****
Posts: 308


Hi ho.


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #27 on: January 29, 2003, 06:02:28 PM »
Reply with quote

Okay, what I did this time...

Same as before, but I noticed that it seems to not insert everything the dbmod.php tells it to.  Sometimes it gets it right, sometimes it gets it wrong.  I added the missing stuff manually to a clean RC38 --> RC39 install (I have a sql file saved of my RC38 install, btw, thats why I am always upgrading).  Its up, now.

Now I get to see why it is dying on a YaPP install...
Logged



Awmp, ding, soo googoongee doop, dee
Googoo Fleegoogeegoo
Goo Fleegoogeegoo
Duht, Deeheeh
Oogoogoog Dtee
Oogoogagoo oogoogweee
Fleegoogeegoo, fleegow
Go go mah mah mefs sufh yeah...
Chris Cromer
The Strange One
Mod Team
YaBB God
*****
Posts: 3152


I am just a figment of your imagination.


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #28 on: January 29, 2003, 06:06:18 PM »
Reply with quote

Well the prefs and menu table look normal. It is something else...
Logged

Chris Cromer

I am not suffering from insanity, I am enjoying every minute of it.
Michele
Beta Tester
YaBB God
*****
Posts: 584


I can't wait for YaBB SE 2!


WWW
Re:[Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1
« Reply #29 on: January 29, 2003, 06:06:55 PM »
Reply with quote

Chris, are you getting a blank screen too? ???
Logged

formerly Mad Moya
PfaBB - http://pfabb.lunabyte.com
Pages: 1 [2] 3 Reply Ignore Print 
YaBB SE Community  |  Development  |  Completed mods  |  Topic: [Alpha 1.5.1] PfaBB Portal v.1 « previous next »
 


Powered by MySQL Powered by PHP YaBB SE Community | Powered by YaBB SE
2001-2003, YaBB SE Dev Team. All Rights Reserved.
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.141 seconds with 19 queries.