Welcome, Guest. Please Login or Register.
February 22, 2020, 05:00:49 PM
Home Help Search Login Register
News: SMF is the next generation in forum software, almost completely re-written from the ground up, make sure you don't fall for cheap imitations that suffer from feature bloat!

YaBB SE Community  |  Development  |  Completed mods  |  Topic: [Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge V 0.9.2 « previous next »
Pages: [1] 2 3 ... 7 Reply Ignore Print
Author Topic: [Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge V 0.9.2  (Read 58714 times)
jack-uk
Full Member
***
Posts: 118


I'm a llamatron addict


[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge V 0.9.2
« on: July 06, 2003, 11:52:20 AM »
Reply with quote

This package allows you to make the Coppermine photo album software use the YabbSE user and group information, and the YaBB SE cookies for authentication.

This preforms a similar function as Spaceman-Spiff's photo gallery integratino mod, except that with this, things aren't as completely integrated, but this has no impact on the source code of YaBB SE, and just requires a configuration change on Coppermine - making upgrading either package a snap :)

Installation instructions are in the Readme.txt file in the package.

http://www.jack.org.uk/yabbse-stuff/yabbse-coppermine-092.zip

Enjoy!

** Updated to 0.9.2
« Last Edit: July 10, 2003, 04:08:17 PM by jack-uk » Logged

zarsky99
Noobie
*
Posts: 28


I'm a llama!


Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #1 on: July 06, 2003, 12:20:17 PM »
Reply with quote

Thanks for this...having a few problems though:

Quote
Fatal error: Failed opening required 'bridge/yabbse.inc.php' (include_path='.;c:\php\includes') in c:\inetpub\wwwroot\vandalay\gallery\include\init.inc.php on line 146

the init.inc is having trouble including the yabbse bridge file....I have tried many combinations for directory links to try and resolve the problem.  Any ideas?

Logged
jack-uk
Full Member
***
Posts: 118


I'm a llamatron addict


Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #2 on: July 06, 2003, 12:29:48 PM »
Reply with quote

A Windows server  :-\

Has Windows 'helpfully' renamed the yabbse.inc.php file to something else, maybe?
Logged

zarsky99
Noobie
*
Posts: 28


I'm a llama!


Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #3 on: July 06, 2003, 12:38:59 PM »
Reply with quote

jack,

No it was an include path problem...as i suspected...I fixed it a crappy way...i have a few other problems I noticed already:

session check failure when loggin out.

Code: [Select]
An Error Has Occurred!

Session check failure. Please try again.

profile link does not load the yabbse profile page...nor does it load the gallery profile page.

"users" link in gallery does not load the member list or anything very useful
« Last Edit: July 06, 2003, 12:40:22 PM by zarsky99 » Logged
jack-uk
Full Member
***
Posts: 118


I'm a llamatron addict


Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #4 on: July 06, 2003, 12:46:22 PM »
Reply with quote

session check failure when loggin out.

Code: [Select]
An Error Has Occurred!

Session check failure. Please try again.

Ahh, now I remember why I removed the Coppermine logout button :) There's a security feature in YaBB SE designed to stop exactly the type of thing that tries to do.

Quote
profile link does not load the yabbse profile page...nor does it load the gallery profile page.
As above (I think)

Quote
"users" link in gallery does not load the member list or anything very useful
Unfortunateley, there isn't anything like the Coppermine user nmanager in YaBB, I can't think of anything useful for this to do.

Ideas are welcome though ;)


Quote
Logged

zarsky99
Noobie
*
Posts: 28


I'm a llama!


Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #5 on: July 06, 2003, 12:49:05 PM »
Reply with quote

Jack...yeah i agree with you so far...I will think it over...other than what I pointed out this script seems to work as expected.
Logged
jack-uk
Full Member
***
Posts: 118


I'm a llamatron addict


Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #6 on: July 06, 2003, 05:20:49 PM »
Reply with quote

(apologies for typos etc. at the mo, cos I am a little drunk ;) )

The way I have concentrated on bypassing these problems is to use SSI.php, and the menu function it contains in the coppermine template.

To do this reqires a few changes...
In coppermine/include/mailer.inc.php

rename the function 'smtp_mail' and 'server_parse' to something different (I use 'sm_smtp_mail' and 'cm_server_parse')& change all references to it (they are all in the same file)

edit SSI.php & change any reference to $language to $full_yabbse_path. '/' .$language and change $chklngfile2 to $full_yabbse_path. '/' .$chklngfile2.

Using the relevant functions from the YaBB SE menu is much simpler (and wil help give a consisyent feel to your site).
Logged

CrazyC
Jr. Member
**
Posts: 85


My name says enough.


WWW
Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #7 on: July 07, 2003, 09:31:09 AM »
Reply with quote

I installed your script last week on a test site and had no problems with it at all.  Just to let you know that it works without any errors.
Good job man!
Logged

CrazyC
BiErLeEuW
Full Member
***
Posts: 174



WWW
Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #8 on: July 07, 2003, 03:09:43 PM »
Reply with quote

I got also an error with the windows server but Spacemanspiff knows how to fix it
Logged
zarsky99
Noobie
*
Posts: 28


I'm a llama!


Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #9 on: July 07, 2003, 08:18:25 PM »
Reply with quote

BiErLeEuW,

Care to share?
Logged
jack-uk
Full Member
***
Posts: 118


I'm a llamatron addict


Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #10 on: July 09, 2003, 05:09:50 PM »
Reply with quote

Found a couple of bugs - nothing too major, both are to do with user groups. But I'm not gonna be able to fix them till tomorrow ..

If you have a user group with an apostrophe (') in it's name, members of that group cannot access Coppermine at all. This is probably an 'escaping' problem and I don't see it being too difficult to fix.

If you make changes to user groups in Yabb SE, settings for all custom groups will be lost in Coppermine. I haven't investigated this yet, but Yabb SE might be playing silly buggers with group IDs.

I'll try and get a fix for both problems available in 24 hrs or so, but now it's time for bed ;)
Logged

Sausage
Full Member
***
Posts: 122


I'm a llama!


Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #11 on: July 09, 2003, 11:07:10 PM »
Reply with quote

I have just installed coppermine, and uploaded the edited bridge files. However, I don't understand the bit in the instructions that says

Do what you need to do to make yabbse.inc.php readable by php.

What do I have to do here?
Logged
GauGau
Noobie
*
Posts: 18


Klugscheisserei grood recht!


WWW
Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #12 on: July 10, 2003, 12:07:29 AM »
Reply with quote

I have just installed coppermine, and uploaded the edited bridge files. However, I don't understand the bit in the instructions that says

Do what you need to do to make yabbse.inc.php readable by php.

What do I have to do here?
this means: CHMOD properly and see to it that the extension ".php" is parsed - you probably won't have to do anything special at all, just skip the step and see for yourself ;)

GauGau
Logged
Sausage
Full Member
***
Posts: 122


I'm a llama!


Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #13 on: July 10, 2003, 01:58:01 AM »
Reply with quote

Thanks, but I see no reference in the YaBB code to the file yabbse.inc.php , so which file accesses it?
Logged
Sausage
Full Member
***
Posts: 122


I'm a llama!


Re:[Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge
« Reply #14 on: July 10, 2003, 03:49:19 AM »
Reply with quote

Okay, I've followed the instructions, but I don't appear to see any of my YaBBSE user info in the my profile tab of coppermine.  How can I check if the bridge is working?
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 7 Reply Ignore Print 
YaBB SE Community  |  Development  |  Completed mods  |  Topic: [Beta 1.5.4] Coppermine Photo Album - YabbSE Integration Bridge V 0.9.2 « previous next »
 


Powered by MySQL Powered by PHP YaBB SE Community | Powered by YaBB SE
2001-2003, YaBB SE Dev Team. All Rights Reserved.
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.111 seconds with 19 queries.